Avtor: zujelsane Objavljeno: 6. 11. 2022

Oznanila - 6. november 2022

ZAHVALNA NEDELJA

»»Bog pa ni Bog mrtvih, ampak živih, kajti njemu vsi živijo.« (Lk 20,38)

nedelja
6. 11.

32. nedelja med letom

zahvalna nedelja

bl. Monald Koprski, redovnik

Jelšane ob 10.30
     za vse žive in rajne župljane

ponedeljek
7. 11.

Obletnica posvetitve
koprske stolnice

Novokračine ob 16.00
     po namenu

torek
8. 11.

sv. Gottfrid (Bogomir)
škof

Jelšane ob 17.00
     + Dragica Ujčič, 8. dan
     Veliko Brdo 58

sreda
9. 11.

Obletnica posvetitve
lateranske bazilike

Novokračine ob 16.00
     ++ Udovič in Hostinger
     Novokračine 19

četrtek
10. 11.

sv. Leon Veliki
papež, cerkveni učitelj

Jelšane ob 17.00
     ++ Čekada in Udovič
     Dolenje 47

petek
11. 11.

sv. Martin iz Toursa

škof

Jelšane ob 17.00
     + Franc Udovič
     Jelšane 75

sobota
12. 11.

sv. Jozafat Kunčević
škof, mučenec

Jelšane ob 17.00
     + Marija Štemberger
     Ilirska Bistrica

nedelja
13. 11.

33. nedelja med letom

sv. Stanislav Kostka, redovnik

svetovni dan ubogih
začetek tedna zaporov

Jelšane ob 10.30
     za vse žive in rajne župljane

 

Molitev – zahvala

Tebe Boga hvalimo, * tebe Gospoda poveličujemo. Tebe večnega Očeta * časti vsa zemlja. Tebi vsi angeli, * tebi nebesa in vse oblasti, tebi kerubi in serafi * neprenehoma prepevajo: Svet, svet, svet si ti, * Gospod, Bog vsega stvarstva. Polna so nebesa in zemlja * veličastva tvoje slave. Tebe hvali * apostolov slavni zbor, tebe prerokov * hvalevredno število, tebe mučencev * sijajna vojska. Tebe po vsej zemlji * slavi sveta Cerkev: Očeta * neskončnega veličastva, častitega tvojega Sina, * pravega in edinega; in Svetega Duha * Tolažnika. Ti, Kristus, * kralj veličastva, ti si Očetov * večni Sin. Ti se nisi branil učlovečenja v telesu Device, * da si odrešil človeka. Ti si premagal želo smrti * in vernim odprl nebeško kraljestvo. Ti sediš na desnici Božji * v slavi Očetovi. Da prideš kot sodnik sodit, * verujemo. Tebe torej prosimo, pridi na pomoč svojim služabnikom, * ki si jih odkupil z dragoceno krvjo. Daj, da bomo v večni slavi * prišteti tvojim svetim.

†       †       †

Papeževa svetovna mreža molitve za november 2022: »Molimo za otroke, ki trpijo, – tiste, ki živijo na ulici, ki so žrtve vojne, sirote – da bi jim bil omogočen dostop do izobraževanja in do doživljanja družinske topline.«

†       †       †

Verouk je ta teden po običajnem urniku.

Škofova zahvala (odlomek). Naš Gos­pod bi nam v svoji oporoki lahko naročil sto reči, ki naj bi jih opravljali v njegov spomin, izbral pa je samo eno, ki jo kot zadnjo skrivnost premišljujemo tudi v svetlem delu rožnega venca: Ki je posta­vil sveto Evharistijo. Ki je postavil sveto Zahvalo. To delajte v moj spomin: Zahva­ljujte se in opravljajte daritev zahvale. To je povzetek vse naše vere in vse naše pobožnosti, vrhunec vseh naših obredov in vsega našega bogoslužja.

Nabirka zahvalne nedelje: v hvaležnosti dosedanjim škofom obnovljene Koprske škofije letos prosimo za nabirko, ki jo bomo namenili ureditvi prostorov pisarne in stanovanja za prihodnjega škofa ter nekaterim izboljšavam škofijske stavbe.

Župnikova zahvala vsem, ki z molitvijo in darovi vzdržujete župnijo in duhovnika, ki svoj čas in sposobnosti namenite tudi za delo v župniji in za sodelovanje pri bogoslužju.

Bolnišnični kaplan za šempetrsko bol­nišnico – nova tel. št. 064 137 577.

Orgelski koncert – nedelja, 13. 11., žup­nijska cerkev sv. Petra v Ilirski Bistrici, ob 18. uri; eden najvidnejših slovenskih org­lavcev: Tomaž Sevšek.